De oplossing voor pijn

"Door mijn persoonlijke verhaal te delen, wil ik graag anderen helpen. Ik heb een chronische aandoening, waarbij pijn mijn dagelijks leven beïnvloedt. In mijn boek leg ik je uit hoe ik mezelf met succes behandel en hoe ook jouw pijnklachten opgelost kunnen worden."

Zij gingen je voor

oplossing van pijn-wilma


Wilma:

"Ik heb nog nooit zo naar pijn gekeken. Boeiend om te lezen dat er ook voor chronische pijn oplossingen zijn, zonder medicatie! Voor mij een echte eye-opener. Leuk geschreven en gemakkelijk te lezen."

Joyce-chronische pijn behandelen


Joyce:

"Dit boek geeft informatie over hoe je met pijn om kunt gaan. Er staan veel waardevolle tips in om je gezondheid te verbeteren. Bedankt, ik ga de tips meteen toepassen."Gerda:

"Superinteressant boek! Ik heb het in één keer uitgelezen. Erg leerzaam om te lezen hoe Maikel omgaat met pijn en hoe je het zelf kunt toepassen in de praktijk."

Mijn persoonlijke verhaal

Ontdek hoe ik zelf met mijn (chronische) pijnklachten ben omgegaan! Ik hoop dat het jou inspireert.


‘Door mijn visie op pijn toe te passen, heb ik mijn klachten onder controle en heb ik weer kwaliteit van leven’

Drie jaar geleden kreeg ik vreemde klachten: spierpijn, spiertrekkingen, krampen, brandende en koude voeten, nek- en hoofdpijn en krachtverlies in armen en benen. Daarnaast had ik ook autonome klachten, zoals hartkloppingen en darmklachten. Ik ben in die periode naar verschillende specialisten geweest en zij stuurden me naar huis met het advies het wat rustiger aan te doen. Ze adviseerden me ook een SOLK-traject te gaan volgen. Dit is een behandeling voor mensen met somatische onverklaarbare lichamelijke klachten. Omdat ik voelde dat mijn lichaam niet in orde was en ik me er niet bij neer wilde leggen, heb ik me door laten sturen naar een neuroloog in Roermond, die ervaring heeft met DVN (dunnevezelneuropathie).

Uiteindelijk kreeg ik na twee jaar de bevestiging in het Maastricht UMC+ ziekenhuis dat ik het bij het juiste eind had. Het klinkt misschien raar, maar ik was eigenlijk opgelucht dat er een diagnose gesteld werd en ik de bevestiging kreeg. Als je pijnklachten hebt en je weet niet wat de oorzaak is, maakt het je gek. Niemand gelooft je en de onzekerheid slaat toe. Je brein gaat met je aan de haal en je komt in een neerwaartse spiraal. Je hebt pijn, je bent depressief, je gaat minder ondernemen en bewegen: je weet simpelweg niet hoe het verder moet. Al deze factoren hebben invloed op je klachten. De symptomen werden bij mij steeds erger. Ze werden zo erg, dat ik elke dag alleen maar op de bank of in bed lag.

Als ik op deze periode terugkijk, voel ik me vreselijk. Maar aan de andere kant heb ik er ook veel van geleerd. In mijn leven verliep eigenlijk altijd alles op rolletjes. Maar ineens was alles anders en zou ik al mijn materiële zaken willen inruilen voor een gezond lichaam. Als je ziek bent, wens je maar één ding en dat is beter worden. Dat besef je niet als je gezond bent. Het gekke is dat ik nu gelukkiger ben dan vóór mijn aandoening. Ik geniet meer van de kleine dingen en geef meer aandacht aan de dingen die echt belangrijk zijn.

In de periode dat ik thuis zat, heb ik een aantal boeken gelezen en me verdiept in het oplossen van pijn. Ik ben fysiotherapeut, maar diepgaande kennis van pijn had ik niet. Ik ben boeken gaan lezen over wetenschapper L. Moseley. Hij is een expert op het gebied van pijn en geeft lezingen over de hele wereld. Hierdoor heb ik inzichten gekregen over pijn, wat het precies inhoudt en wat het met je lijf doet. Maar het belangrijkste dat hij me geleerd heeft, is wat ik juist niet moet doen.

Ook zag ik een filmpje van een man die honderd meter onder het ijs kon zwemmen en de marathon liep op de Noordpool met blote voeten bij een temperatuur van -16 graden Celsius. Deze man is de Nederlander Wim Hof.  Het indrukwekkendste vond ik nog wel dat hij met 29 mensen binnen 28 uur de Kilimanjaro beklom. Wetenschappers verklaarden hem voor gek en zeiden dat dit onmogelijk was, omdat te snel in hoogte stijgen levensgevaarlijk is. Uiteindelijk hebben 22 mensen de top binnen die tijd bereikt. Onder deze mensen zaten zelfs personen die een chronische aandoening hebben. Onderzoekers in de Radboud Universiteit hebben middels onderzoek aangetoond dat ademhalingsoefeningen in combinatie met koude-training je immuunsysteem versterkt. Deze activiteiten onder extreme omstandigheden waren voor mij een bevestiging dat je lijf een enorm herstellend vormogen heeft en dat wij als mens er veel meer uit kunnen halen dan we zelf denken. Ons brein houdt ons vaak letterlijk voor de gek, waardoor we onszelf kunnen beperken.

Uiteindelijk ben ik zelf ‘fan’ geworden van de Wim Hof-methode. Ik heb een cursus gevolgd, waarin de theorie aan bod kwam, we ademhalingsoefeningen leerden en ervaring met de kou opdeden door in een ijsbad te gaan zitten. Sinds het afgelopen jaar pas ik dagelijks deze technieken toe. De pijn is hierdoor minder en mijn mentale gesteldheid beter. Ik heb meer rust in mijn lijf en leven, voel me energieker en ben gelukkiger.

Om jezelf te helpen moet je soms uit je comfortzone stappen en niet altijd de weg willen kiezen die volgens ‘specialisten’ goed voor je is. Er is simpelweg niet overal onderzoek naar gedaan en ieders lichaam is anders. Trek je eigen plan en ga op onderzoek uit. Experimenteer bijvoorbeeld met voeding, beweging, ademhaling, mind-set etc. Neem de regie zelf in handen. Onderneem actie, anders verandert er niets.

Wat je in dit boek gaat ontdekken:

- Waarom de meeste mensen niet van hun klachten af komen.

- Onze visie op pijn en hoe je deze op jezelf toe kunt passen.

- Tips & adviezen om pijn te verminderen of zelfs weg te nemen.

- Waarom ook 'chronische' klachten te behandelen zijn.

- Hoe ik mezelf effectief behandel met onze visie.

- Hoe je problemen in de toekomst kunt voorkomen.

Zelf ben ik samen met mijn compagnon Ivo ’t Lam eigenaar van Fysiotherapie4all en werk ik al ruim 11 jaar als fysiotherapeut binnen ons bedrijf. Wij hebben in een korte tijd een mooi bedrijf opgebouwd. Dit is ons mede gelukt door onze ervaringen, onze missie en onze visie op pijn. Wij willen graag mensen van hun pijnklachten af helpen. We geloven dat (bijna) elke klacht opgelost kan worden en iedereen pijnvrij kan zijn.

Alles heeft een oorzaak en niets gebeurt vanzelf. Daarom is het belangrijk om met een brede visie naar een klacht te kijken en niet alleen waar de pijn zich bevindt. Wij vinden het belangrijk dat je begrijpt wat pijn is en hoe het nu eigenlijk ontstaat. In dit boek leg ik onze visie uit, zodat jij weet hoe je jouw klachten kunt voorkomen of verhelpen.

Goed om te weten!
Dit boek is niet alleen een meerwaarde als je (chronische) klachten of pijn hebt op dit moment. Want wat nu als het volgend jaar weer terugkomt? Er is altijd wel een oorzaak voor pijnklachten. Ik kan hierover meepraten en ik ga je in dit boek overtuigen dat je nu aanpassingen kunt doen om je klachten te verhelpen of problemen in de toekomst te voorkomen. Zo heeft dit boek een meerwaarde voor je gehele leven. Ik had mezelf veel leed kunnen besparen en ik wil jou helpen niet dezelfde fout te maken.

Wat we al bereikt hebben

De oplossing voor pijn begint altijd bij jezelf

3.5k

Step 1

Boeken verkocht aan mensen met chronische pijnklachten

+4.7k

Step 1

Volgers op Facebook

+25K

Step 1

Mensen die we online helpen met hun pijnklachten

Bestel hier het boek

Garantie

Ik geef iedereen 30 dagen ‘niet goed, geld terug’-garantie. Waarom? Omdat ik overtuigd ben dat dit boek iets bijdraagt aan jouw leven. Je loopt dus geen enkel risico met de aanschaf van mijn boek.

Page Created with OptimizePress